Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Столиця переходить у «червону» зону: які тепер діятимуть обмеження?

Важливо

Державна комісія з надзвичайних ситуацій вирішила запровадити у Києві «червону» зону карантину з 1 листопада. Раніше міський голова столиці вже анонсував посилені обмеження.

Про це повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

«Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 01 листопада  2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території міста Києва», – написав він у своєму Телеграм.

Раніше мер Києва Віталій Кличко попросив уряд перевести столицю в «червону» зону й анонсував посилені обмеження з 1 листопада.

Так, учні 1-11 класів переходять на дистанційне навчання. У заклади харчування, спортзали, фітнес-центри, готелі, торгові центри тощо пускатимуть лише із сертифікатом про вакцинацію або ПЛР-тестом.

Громадський транспорт не закриватимуть. Проте користуватися ним можна лише з негативним ПЛР-тестом або сертифікатом про вакцинацію. Ці документи перевірятимуть не на вході, а вибірково — групи правоохоронців.

«Червону» зону вже запровадили у Херсонській, Сумській, Запорізькій, Одеській, Донецькій, Дніпропетровській, Рівненській та Миколаївській областях.

З 30 жовтня туди потраплять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі