Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

11 робіт Пікассо продали за $110 млн

Важливо

Дев’ять картин і дві керамічні роботи іспанського художника Пабло Пікассо продали на аукціоні майже за 110 мільйонів доларів. Ці роботи понад 20 років були експонатами в готелі Bellagio у Лас-Вегасі.

Про це повідомили BBC та The Guardian.

“Аукціон Sotheby’s відбувся 23 жовтня у готелі Bellagio в Лас-Вегасі. На стінах ресторану, який називається Picasso, висіли 5 картин художника, проданих на аукціоні. У ресторані залишилися ще 12 робіт Пікассо”, – розповіли видання.

Найдорожче вдалося продати картину Femme au Béret Rouge-Orange («Жінка в червоно-помаранчевому береті») 1938 року. На ній зображена коханка та муза Пікассо Марі-Тереза Вальтер. Картину продали за 40,5 мільйона доларів, хоча очікувалось, що її придбають за 20-30 мільйонів.

Також на аукціоні продали майже двометрову картину «Чоловік і дитина» (1959) за 24,4 мільйона доларів та «Бюст людини» за 9,5 мільйона доларів.

На продаж виставили й «Натюрморт із кошиком фруктів і квітів», який Пікассо написав під час нацистської окупації Парижа у 1942 році. Картину придбали за 16,6 мільйона доларів.

Керамічні роботи Пікассо, зокрема вазу, продали за 315 тисяч доларів, а статуетку — за 239,4 тисячі доларів. Імена покупців не розголошуються.

Роботами Пікассо, які продали на аукціоні, володіла готельна група MGM Resorts, куди входить Bellagio. Понад 20 років тому колекцію образотворчого мистецтва почав збирати колишній власник Bellagio Стів Вінн. Наразі колекція налічує приблизно 900 робіт 200 художників.

Розпродаж картин і кераміки іспанського митця влаштували, щоб переглянути колекцію. Зокрема, MGM Resorts хоче мати більше витворів мистецтва від жінок, кольорових людей, ЛГБТ-митців, митців з інвалідністю та з країн, що розвиваються.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі