Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відпочиватимуть 4 тижні: МОЗ планує подовжити канікули

Важливо

Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти й науки можуть ухвалити рішення рекомендувати розширити осінні шкільні канікули до чотирьох тижнів. Так хочуть зробити через пандемію коронавірусу.

Про це повідомили в державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Скоріш за все, вони (канікули — ред.) будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні”, — сказав він.

Він розповів, що зараз в Україні спостерігають все більше випадків, коли коронавірус виявляють або в одного з учнів, або у вчителя. Через це доводиться закривати весь клас на карантин та призупиняти там навчальний процес.

Зазначимо, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. Але є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міносвіти. Раніше осінні канікули у школах відомство пропонувало провести з 25 до 31 жовтня 2021 року, проте згодом рекомендувало їх розпочати з 18 жовтня.

Наприклад, у Києві до порад уряду вирішили не прислухатися. Там дітей відправлять на канікули за графіком — з 25 жовтня. Київська влада вважає, що причин для їхнього дострокового початку немає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі