Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні вперше відбувся військовий забіг на чолі з командувачами ЗСУ

Важливо

У центрі Києва за ініціативи Збройних Сил України відбувся перший Український військовий забіг MILITARY RUN UA.

Про це повідомило АрміяInform.

“У центрі Києва за ініціативи ЗС України відбувся унікальний за своєю значущістю перший Український військовий забіг MILITARY RUN UA. Цей потужний захід приурочено до 30-річчя Збройних Сил України задля об’єднання нації довкола своїх захисників”, – розповіли там.

Усього від Маріїнського палацу на дистанції у 5 та 10 кілометрів в особистому і командному заліку стартувало 1100 бігунів — замість 1000 зареєстрованих попередньо. Серед них були і Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний та його заступник Євген Мойсюк.

Кістяк забігу становили діючі військовослужбовці Збройних Сил України з усіх їхніх видів, родів військ та сил. Підтримували українських братів по зброї своєю участю у подоланні марафонських дистанцій військовослужбовці з Литви, Великої Британії, Канади, США та Швеції.

Сама ж ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому брали та беруть участь і українські військовослужбовці та ветерани війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі