Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тепер не сидітимуть, а стоятимуть за партами: у Львові ініціювали спецпроєкт

Важливо

У Львові започаткували проєкт «Дамо дітям рухатись», який покликаний боротися із захворюваннями, що розвиваються у малечі через сидячий спосіб навчання.

Про це повідомив Львівський портал.

“Одним зі шляхів підвищення рівня рухової активності та збереження здоров’я дітей може бути навчання з використанням парт-конторок, що дозволить дітям змінювати позу під час уроку, включати в роботу великі групи м’язів, відчувати свободу переміщення. Однак для того, щоб оцінити переваги такого формату навчання та об’єктивізувати методику використання парт-конторок у навчальному процесі, необхідні знання, що ґрунтуються на відповідних наукових дослідженнях, що й планується провести протягом навчального року”, – відзначила завідувачка лабораторії соціальних детермінант здоров’я дітей Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України Світлана Гозак.

У Львові пілотний проєкт «Дамо дітям рухатись» реалізовують під наглядом медиків. Першокласники, які навчаються за такими партами, проходять медичне обстеження у вересні-жовтні, аналогічний огляд відбудеться й наприкінці навчального року. Крім цього, впродовж навчання проводитимуться регулярні тестування уваги та пам’яті учнів, а також умов їхньої життєдіяльності.

За новими партами у Львові навчаються першокласники трьох шкіл:

  • СЗШ №31,
  • ліцею ім. В. Стуса,
  • ліцею №52 ім. М. Лобачевського.

Так, завдяки спеціальним партам-конторкам або «стоячим партам» учні змінюють своє положення із сидячого на стояче і навпаки. Це займає менш як хвилину і зовсім не перешкоджає навчальному процесу.

portal.lviv.ua

«Дамо дітям рухатись» – це соціальна ініціатива однієї з ІТ-компаній Львова, реалізована за підтримки приватних медичних центрів й Львівської міськради.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі