Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ви знали, що в Україні є притулок для їжаків – як він працює?

Важливо

Волонтер Кирило Талер у своїй квартирі облаштував єдиний в Україні приватний притулок для їжаків.

Про це повідомило видання “Великий Київ”.

“Я знайшов їжака, у нього проблеми», – коли допис у соцмережах починається так, то під ним хтось неодмінно покличе киянина Кирила Талера – блогера, письменника і засновника першого і поки що єдиного в Україні притулку для їжаків”, – анонсували там.

Кирило разом із колегою Соломією у своїй Першій приватній їжарні виходжують тваринок, які потрапили в халепу. Він розповів Великому Києву, як живеться з їжаками.

Їжаками Кирило Талер зацікавився ще у 2015-2016 роках. Тоді, розповів Кирило, він абсолютно нічого про них не знав.

bigkyiv.com.ua

Як розповів Кирило, він досліджував тему їжаків і натрапив на польський притулок, який займається їхньою реабілітацією. Потім поїхав на літо із Києва до Глевахи, де була ціла армія їжаків. Це були перші кроки у вивченні цих тваринок.

Перша приватна їжарня почалася у 2017 році із зовсім крихітного їжачка, якого випадково підібрали і доглядали. Звали його Глюча.

Притулок

Перша приватна їжарня – це притулок не для розведення, а для порятунку і реабілітації. Тому усіх їжаків, які можуть жити у природі, тут випускають. В ідеалі –  на приватній ділянці, у садку, а якщо такого місця не знайшлося, згодиться міський парк подалі від дороги.

У якості домашнього улюбленця в домівки людям прилаштовуються лише ті випускники їжарні, які не зможуть жити на волі. Наприклад, їжачок без лапки, ябо їжачки із іншими травмами, які у природі не виживуть. 

bigkyiv.com.ua

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі