Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тепер польське воєводство не є «зоною, вільною від ЛГБТ»

Важливо

Свентокшиське воєводство Польщі відмовилося від статусу «зони, вільної від ЛГБТ». Таке рішення ухвалили на тлі фінансового тиску з боку Європейського Союзу.

Про це повідомило Deutsche Welle.

“Дії вашої регіональної влади, яка схвалила декларацію, резолюцію або постанову, що описують ЛГБТ-спільноту як “ідеологію” та оголошують ваші райони недружніми для ЛГБТ, ставлять під сумнів вашу здатність забезпечити дотримання принципу неприпустимості дискримінації. Це є передумовою для використання європейських фондів підтримки економічного розвитку”, — ідеться у листі Єврокомісії, який надіслали польським регіональним парламентам з вимогою пояснень своїх дій щодо ЛГБТ.

Так, польській стороні наголосили, що це пояснення може сильно вплинути на розподіл грошей для цих регіонів із бюджету ЄС.

Проте такий крок із боку Єврокомісії є однією з низки спроб ЄС забезпечити дотримання прав ЛГБТ у Польщі. Наприклад, у березні Європарламент ухвалив резолюцію, якою оголосив Європейський Союз «зоною свободи ЛГБТ+».

З березня 2019 року понад 100 польських регіонів, округів та муніципалітетів ухвалили постанови, якими проголосили себе вільними від «ідеології» ЛГБТ+.

Згідно з цією постановою, місцеві органи влади повинні утримуватися від заохочення терпимості до ЛГБТ+ і відмовлятися від фінансової допомоги організацій, що виступають за недискримінацію та рівність.

Крім того, чинний президент Польщі Анджей Дуда будував свою передвиборчу кампанію навколо «традиційних цінностей». Він, серед іншого, називав ЛГБТ «ідеологією, гіршою за комунізм».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі