Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хочуть навчатися: Інститут соціології провів опитування серед школярів

Важливо

65% українських школярів заявили, що обрали б традиційну форму навчання, якби мали такий вибір. Дистанційне навчання діти в основному оцінили негативно.

Про це повідомили в Київському міжнародному інституті соціології, саме там провели опитування у межах проєкту, що фінансується Національним агентством академічних обмінів Польщі (NAWA), тож у відповіді українських школярів порівнювали з результатами учнів у Польщі.

“Методом особистих інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted personal interviews, CAPI) опитано 1022 респондентів, що мешкають у 78 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною за квотами щодо регіону та області проживання, типу населеного пункту, статі, віку”, – зазначили в інституті.

Так, школярі надають перевагу традиційній формі навчання: про це зазначили 60% польських і 65% українських дітей-респондентів. Окрім того, по 21% школярів з Польщі та України віддали перевагу змішаній формі навчання. Лише 11% українців та 14% поляків підтримали дистанційне навчання.

КМІС

Як в Польщі, так і в Україні більшість учнів оцінюють дистанційне навчання негативно: 46% серед поляків та 51% ㅡ серед українців.

Зокрема, більшість респондентів вказала, що рівень викладання на онлайн-уроках нижче, ніж на уроках в класах. Про це зазначили 65% польських учнів та 57% українських.

Також школярі-респонденти зазначили, що при поверненні до класів найбільшим бар’єром може стати необхідність рано вставати й добиратись в школу (36% українців та 34% поляків) та зниження мотивації після дистанційного навчання (30% українців та 33% поляків).

КМІС

Окрім того, результати опитування показали, що дистанційне навчання в українських учнів загалом було менш доступним через відсутність необхідних інструментів.

КМІС

Про опитування

КМІС провів всеукраїнське опитування школярів з 15 по 27 серпня 2021 року методом особистих інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted personal interviews, CAPI).

Опитано 1 022 респондентів, що мешкають у 78 населених пунктах усіх областей України (окрім окупованих територій). Вибірка репрезентативна за регіонами та областями проживання, типами населених пунктів, статтю та віком.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі