Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

ТОП найзатребуваніших професій в Україні

Важливо

Щоб обрати для себе професію у житті, варто відштовхуватися не лише від власного бажання та тяжіння до тієї чи іншої спеціальності, а й бачити наперед. Куди рухається світ, що може бути затребуваним через кілька років, або які професії ніколи не втратять своєї актуальності.

BitukMedia спробувало підготувати перелік професій, які користуються попитом серед роботодавців України. І варто пам’ятати, що навчатися ніколи не пізно, як і змінювати кваліфікацію.

IT- сфера

У сучасному світі активно розвивається IT-індустрія. А професія IT-фахівця вже й сьогодні стала однієб з найбільш затребуваних. До того ж, Україна не пасе задніх у світових рейтингах підготовки таких фахівців.

Попит на на кваліфікованих ІТ-шників з розробки сайтів та мобільних додатків лише зростає. Крім того, що робота завжди в гарних офісах, а зарплата у такого спеціаліста одна з вищих в Україні.

SMM-спеціалісти

Цей вид діяльності стає особливо популярним. Кожна успішна компанія набирає в штат працівників сфери SMM для просування свого продукту через соціальні мережі.

Багато хто вважає, що писати пости і статті в соцмережах справа проста і особливого вміння для цього не потрібно. Але на практиці просування товару в Інтернеті – це ціла наука. Поки що в цій сфері дуже мало професіоналів, а з розвитком соцмереж така професія обіцяє бути однією з найзатребуваніших.

Менеджери по роботі з персоналом

Ця професія також активно впроваджується в життя. Людина цієї спеціальності повинна володіти талантом управління і вміти мотивувати персонал до роботи. Щоб ефективно виконувати свої обов’язки HR-менеджер повинен знати ази психології людини і делікатно застосовувати їх у своїй професії.

Дизайнери

Хороші дизайнери інтер’єру, графічні дизайнери і дизайнери одягу не сидять без роботи. Люди довіряють професіоналам і все частіше хочуть не робити навмання, а довірити тим, хто знається на своїй справі і допоможе задовільнити потреби. Тому якщо ви володієте почуттям стилю, вмієте втілювати в життя чужі ідеї – професія дизайнера саме для вас.

Лікарі

Лікарі – це ті люди, без яких не обійтися. Чесно кажучи, якщо з дизайном інтер’єру якось можна справитися самотужки, то лікування тієї чи іншої хвороби без допомого спеціаліста може мати погані наслідки.

Ця професія хоч і не нова, але як і раніше популярна. Медицина – це та сфера діяльності, яка ніколи не вийде з моди. Також до числа затребуваних професій відносяться такі як провізор і фармацевт.

Юристи і бухгалтери

Хоч юристів та бухгалтерів багато, але кваліфіковані кадри за цими спеціальностями знайти складно. В Україні юриспруденція знову стає елітною сферою діяльності. У великих корпораціях і банках створюються повноцінні юридичні відділи, а адвокати з приватною практикою ведуть прийом громадян, допомагаючи в рядових питаннях.

Що стосується бухгалтерів, то ця професія потрібна завжди і популярність її нікуди не зникала.

Робітничі професії

Водій, слюсар, автомеханік, будівельник, швачка – професії, які чомусь втратили популярність серед нинішньої молоді, але на ринку праці мають великий попит. Справді, чи захочеться вам лагодити щось самотужки, якщо можна викликати майстра і той все зробить? До того ж, як кажуть старші люди: «той, хто вміє працювати руками, завжди матиме роботу».

Архітектори, інженери

Останнім часом українські міста помітно почали розростатися і розвиватися, а разом з цим зріс і попит на архітекторів та інженерів. Зазираючи наперед, експерти стверджують, що через кілька років професіоналам в галузі проектування будуть платити високі гонорари, а професія увійде в число елітних.

Аграрії

Сільськогосподарська сфера діяльності все частіше приваблює молодь. Особливо, під час карантину багато хто зрозумів – яка це воля – жити не у міській квартирі, а за містом і займатися сільським господарством. Окрім того, менеджери з продажу аграрного обладнання, логісти, агрономи і ветеринари – ці професії завжди в пошані і високо оплачуються роботодавцем.

Сфера обслуговування

Перукарі, майстри манікюру, масажисти та фітнес-тренери. Українці не шкодує фінансів і часу на догляд за собою. До хорошого майстра важко потрапити на прийом, але при цьому якість послуги вражає клієнта і змушує його знову і знову повертатися.

Можна скільки завгодно жартувати, мовляв: можна вчитися на юриста, а потім робити нігтики, але черги після весняного карантину до перукарів і майстрів з манікюру говорять,  що «сміється той, хто сміється останній».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі