Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили нові інструменти боротьби з «чорними» лісорубами та паліями – про що це ми?

Важливо

В Україні створили Telegram-бот лісової галузі, за допомогою якого громадяни зможуть інформувати держоргани про «чорних» лісорубів, пожежі та незаконне полювання.

Про це повідомив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Держлісагентства Віктор Смаль.

“Бот лісової галузі — це інструмент комунікації, який розробила наша команда у середовищі месенджера Telegram. Він покликаний з однієї сторони спростити та зробити ефективнішим процес спілкування з громадськістю, а з іншої — стати майданчиком, завдяки якому ми будемо швидше отримувати інформацію про те, що відбувається в наших лісах”, – розповів Смаль.

Так, за допомогою бота українці зможуть повідомити держоргани про незаконні рубки, браконьєрство, пожежі, висловити можливі зауваження щодо невиконання умов аукціонних договорів постачання лісопродуктів та сформувати інформаційний запит.

Наразі вже є команда швидкого реагування, яка буде обробляти інформацію, отриману від громадськості, та направляти її або до Держлісагентства, або до його обласних управлінь. (Скористатись Telegram-ботом можна тут).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі