Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Франції на аукціон виставили капелюх Наполеона зі слідами його ДНК – яка вартість такого лоту?

Важливо

Один із капелюхів французького імператора Наполеона Бонапарта, який тільки нещодавно віднайшли, продадуть на аукціоні. Його ціна — щонайменше 140 тисяч доларів.

Про це повідомило The Guardian.

“Під час ретельного вивчення вмісту капелюха було виявлено п’ять волосин. І дві з них змогли відстежити. Вони мали ДНК Наполеона”, — розповів директор аукціонного дому Bonhams Europe Саймон Коттл.

Лот виставили на аукціонному домі Bonhams у Гонконзі. Продавці описали його як «перший, що має сліди ДНК імператора».

Нині капелюх попередньо переглядають у Гонконзі. Далі його доправлять до Парижу, а потім до Лондону, де 27 жовтня пустять із молотка.

Цей капелюх — один із тих, які часто зображені на картинах Наполеона на полі битви. А от нинішній власник купив його цілком випадково на невеликому німецькому аукціоні.

Покупця тоді заінтригували написи та інші характеристики, які могли свідчити про те, що капелюх належав імператору. Попереднє розслідування показало, що головний убір відповідав розміру і віку Наполеона. Тоді його передали на тести.

Директор аукціонного дому Bonhams Europe Саймон Коттл зазначив, що історія цього лоту унікальна, оскільки більшість проданих наполеонівських капелюхів була передана знатними родинами, пов’язаними з імператором, або солдатами, які підібрали їх на полі битви.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі