Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

21-річний плавець Трусов зі світовим рекордом завоював 12-те «золото» для України

Важливо

Українець Андрій Трусов став паралімпійським чемпіоном із плавання на 100 метрів на спині. Тепер в активі збірної 12 золотих медалей.

Про це повідомили в Національному паралімпійському комітеті України.

“Треба швиденько «примагнітити» цим фото медалі! А фото непросте – наш чемпіон Андрій Трусов виборов “золото”, – поділилися там.

У фінальному запливі брали участь два українці. Євгеній Богодайко, який на цих Іграх завоював «золото» на 100 метрів брасом, був чемпіоном Паралімпіади в Ріо. На цей раз він фінішував лише 5-м.

Водночас Андрій Трусов фінішував зі світовим рекордом — 1:08,14 хвилини — та став паралімпійським чемпіоном.

Для 21-річного спортсмена це вже третя нагорода у Токіо. Він уже завоював два «срібла» на 200 метрах комплексним стилем та 400 метрах вільним стилем.

За шостий день змагань (станом на 12:20) українські спортсмени завоювали 5 медалей: крім, Трусова, «золото» у Марини Литовченко з настільного тенісу, «срібло» — в Андрія Дорошенка зі стрільби з пневматичної гвинтівки стоячи на 10 метрів та настільного тенісиста Віктора Дідуха, «бронза» — в Ірини Щетник у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів

Кількість нагород, ймовірно, збільшиться, оскільки змагання тривають.

Результати збірної

Україну на Паралімпійських іграх у Токіо представляють 143 спортсмени у 15 видах спорту.

Наразі в медальному заліку — де місце залежить від кількості «золота» — українська збірна на 5 місці. А за кількістю медалей — на 4-му. Українські паралімпійці вже здобули 48 медалей:

  • «золото»: крім Литовченко, здобули плавці Єлизавета Мерешко (двічі), Анна Стеценко, Євгеній Богодайко, Максим Кріпак, Михайло Сербін, Денис Дубров, Андрій Трусов; паверліфтерка Мар’яна Шевчук; веслувальник Роман Полянський, стрибунка у довжину Оксана Зубковська;
  • «срібло»: плавці Антон Коль, Максим Кріпак, Олексій Вірченко, Єлизавето Мерешко, Катерина Денисенко, Сергій Кліпперт, Андрій Трусов (двічі), Ілля Яременко, Кирило Геращенко, Віктор Смирнов, Денис Остапченко; фехтувальники Артем Манько, Олена Федота, Наталія Морквич та жіноча команда з фехтування, метальник списа Владислав Білий, метальниця булави Анастасія Москаленко; штовхальник ядра Роман Данилюк; легкоатлетка Анастасія Мисник та паверліфтерка Наталія Олійник; стрілець Андрій Дорошенко;
  • «бронза»: фехтувальниця Євгенія Бреус, плавці Анна Гонтар та Максим Веракса, стрибунка в довжину Юлія Павленко, велогонник Єгор Дементьєв, дзюдоїсти Юлія Іваницька, Наталя Ніколайчук, Руфат Магомедов та Олександр Назаренко; настільні тенісисти Максим Ніколенко та Іван Май; стрільчиня Ірина Щетник.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі