Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сила відданості спортсмена і тренера: українська борчиня віддала свою квартиру

Важливо

Українська борчиня Ірина Коляденко, яка здобула «бронзову» медаль на Олімпіаді-2020 у Токіо отримала від держави квартиру у своєму рідному місті Ірпені. І одразу віддала її своєму тренеру Володимиру Яременко.

Про це у своєму Фейсбук повідомила особисто спортсменка.

“Вчора відбулась,ще одна дуже важлива, та така потрібна подія в моєму житті. Губернатор Київської області Володін Василь Генадійович вручив мені ключі, вже від моєї квартири, в моєму місті Ірпінь. Що це значить для мене? Ну щоб Ви розуміли, я навіть своєї кімнати ніколи не мала! Так склалося моє життя. Своє власне житло – це насправді була моя мрія, не менш бажана ніж олімпійська медаль”, – розповіла вона.

І далі заявила, що уже завтра могла б почати робити там ремонт, але вирішила віддати квартиру своєму тренеру Володимиру Яременку, який «стоїть за усіма її перемогами». Коляденко зазначила, що той протягом восьми років не тільки тренував її, але й завжди був поруч.

“Так, було нелегко. Був такий час, що він мені купував одяг. Його маленька донька Тетяна та його дружина не бачать його місяцями, тому що він постійно зі мною на зборах. Знаходив кошти, щоб підтримати мене насамперед. Не маючи свого власного житла! Я дуже ціную весь внесок свого тренера в мене. Я розумію, на які жертви він ішов заради цієї перемоги”, – розповіла спортсменка.

На цю заяву відреагував міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, в ефірі «5 каналу» він сказав, що Ірині Коляденко після її вчинку вирішили подарувати ще одну квартиру. За його словами, так хочуть «показати приклад іншим громадам: якщо є така ситуація, то треба вручати дві квартири».

Ірина Коляденко на Олімпіаді в Токіо здобула перемогу в поєдинку за третє місце у ваговій категорії до 62 кілограмів. Вона поборола представницю Латвії Анастасію Григорьєву з рахунком 3:1. 

Для 22-річної Коляденко це перша Олімпіада. У її активі також є «срібло» чемпіонату світу 2019 року, «бронза» чемпіонату Європи 2020 року та «золото» чемпіонату Європи 2021 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі