Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Президент Франції Макрон готується до візиту в Україну

Важливо

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан підтвердив, що президент Емманюель Макрон має намір приїхати в Україну до кінця цього року.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з очільником МЗС Франції.

“Ми очікуємо з нетерпінням нового етапу співпраці — візиту президента Франції Емманюеля Макрона в Україну. Міністр Ле Дріан підтвердив сьогодні намір президента Макрона здійснити такий візит, який стане символічним і знаковим для наших двосторонніх відносин”, ㅡ прокоментував Кулеба.

Окрім того, він зазначив, що Україна готова до проведення зустрічей у «нормандському форматі» на рівні глав міністерств закордонних справ країн. Кулеба сподівається на конструктивний підхід Росії у цьому питанні.

“Ми з міністром Ле Дріаном єдині в спільній думці, що “нормандський формат” має працювати, і ми очікуємо від нього більшої динаміки. Ми розуміємо, що насамперед це залежить від позиції Росії… Сподіваюся, що наш російський колега, міністр Лавров, також конструктивно й сумлінно підійде до проведення цієї зустрічі”, ㅡ додав Кулеба.

У червні Кремль підтвердив підготовку до «нормандської зустрічі» на рівні очільників МЗС. Але там зазначали, що з датою ще не визначилися.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі