П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одеса, Херсон, Миколаїв планують перенести початок навчального року на 20 вересня – навіщо це?

Важливо

Одеська, Херсонська та Миколаївська області хочуть перенести початок навчального року на 20 вересня. Так хочуть зробити, щоб продовжити туристичний сезон і більше заробити на відпочивальниках.

Про це повідомили на сайті Одеської облдержадміністрації.

«Цього року відкриття курортного сезону не супроводжується туристичним бумом, при цьому продовження тривалості офіційного туристичного сезону та використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» вересня збільшить надходження до бюджетів та надасть робочі місця тисячам мешканців», – пояснив директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Так, початок навчального року хочуть перенести для закладів середньої та вищої освіти. Щоб це можна було зробити, в Одеській ОДА пропонують внести зміни до закону про середню освіту: зараз він вимагає щонайменше 175 навчальних днів щороку.

Ініціативу перенести початок навчального року в окремих регіонах уже підтримали деякі народні депутати Одещини, а також керівництво Миколаївської та Херсонської ОДА.

В Україні навчальний рік планують розпочати 1-го вересня. Попри пандемію, школи будуть працювати у звичному форматі — без змішаного чи дистанційного навчання. Але якщо регіон потрапить у «жовту», «помаранчеву» або «червону» зону, то зважатимуть на рівень вакцинації вчителів.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, такі заклади зможуть продовжити звичну роботу, якщо там буде щонайменше 80% щеплених працівників.

А ось вищі навчальні заклади, як розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, мають автономію та можуть самостійно обирати формат навчання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі