П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві відбулася репетиція параду до Дня Незалежності

Важливо

18 серпня, відбулася перша репетиція параду до Дня Незалежності України на Хрещатику.

Про це повідомило Hromadske.

«У заході брали участь кілька тисяч військових, а також військова техніка й авіація», – зауважило видання.

Почалася репетиція з проходження пішої колони. На початку пролунали гімн України, який виконував оркестр Збройних Сил. Загалом у заході, як раніше повідомляли в міністерстві оборони, мають узяти участь приблизно п’ять тисяч військових.

У пішій колоні на параді 24 серпня крокуватимуть військовослужбовці країн-союзників України, а також представники інших сил безпеки й оборони — нацгвардійці, рятувальники, поліцейські тощо.

Після маршу пішої колони відбувся проїзд механізованої колони. Серед них були й новітні розробки: реактивні системи «Вільха» й «Нептун», ракетний комплекс «Грім» та інші нові й модернізовані зразки українських і закордонних оборонних комплексів.

У механізованій колоні провезли один безпілотник турецької фірми Bayraktar, ще три — були в небі. Дрони TB2 в липні 2021 року вперше отримали Військово-морські сили ЗСУ.

Під час репетиції повітряної колони над Києвом пролетіли кілька гелікоптерів, а також транспортний літак «Мрія» — найбільший вантажний літак у світі. На параді також мають пролетіти бойові літаки з пуском сигнальних ракет і димами кольору прапора.

Наступні репетиції параду заплановані на 20 та 22 серпня. На цей час у Києві перекриватимуть дороги, тож автомобілістам радять готуватися до заторів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі