П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Apple використовує український віджет: що він може?

Важливо

Українські розробники iOS-віджета «Повітря NOW» розширили його і створили віджет якості повітря для Apple Watch, яким можна користуватися у Києві та Львові.

Про це повідомили в ITC.UA.

«Власники Apple Watch знають, що фірмовий «індекс якості повітря» від Apple не працює в Україні, а отже винести на циферблат дані про якість повітря неможливо. Але тепер завдяки «Повітря NOW» ви зможете доповнити інформацію про погоду та температуру корисним для мешканців великих міст показником якості повітря», – зауважили у виданні.

І розповіли, що віджет повідомляє про концентрацію шкідливого дрібнодисперсного пилу за вікном у реальному часі. Так, якщо повітря чисте — віджет зелений, прийнятне — жовтий, нездорове для чутливих осіб — помаранчевий, нездорове для всіх — червоний.

Перед початком роботи застосунку необхідно дати доступ до локації, так він повідомлятиме показники актуальні для вашого місця і змінюватиме їх при пересуванні містом. Дані оновлюються автоматично.

Віджет інформуватиме про якість повітря українською, англійською чи російською мовами, у залежності від мови інтерфейсу. Дані для віджета надає система моніторингу ЛУН Місто Air, це понад 80 станцій у Київській агломерації та близько 20 у Львові. Всі станції калібровані в лабораторії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі