П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Доля знову звела”: у Рівному раптово зустрілися два побратими, які вважали один одного загиблими (ВІДЕО)

Важливо

Військові Андрій Мазур та Віталій Чорновол разом служили у 25 десантно-штурмовій бригаді. Під час штурму Авдіївки втратили зв’язок і вважали один одного загиблими. А через діва роки випадково зустрілись у чужому для обох місті. Розповідають, що п’ять хвилин обіймались і не могли повірити, що зустрілися.

Про це розповідає “Суспільне”.

40-річний Віталій Чорновол з Умані та 50-річний Андрій Мазур з Кам’янського не бачилися та нічого не чули одне про одного з квітня 2022 року. Під час бою за Авдіївку Андрій побачив, як Віталія засипало землею, і відтоді вважав, що побратим загинув. А Віталій так само думав про нього.

Тим неймовірнішою вийшла їхня несподівана зустріч у Рівному. Андрій прибув до Рівного, аби зібрати гроші побратимам, а Віталій вдруге приїхав на лікування.

“Це не пояснити. Знати, що побратима вже серед живих немає, а тут він ось – перед тобою. Вже стільки років пройшло. Обнялись, заплакали”, – розповів Віталій Чорновол.

“Потрібно було бачити реакцію людей, які були навколо, коли ми побачились. Це неймовірні враження були! Напевно, п’ять хвилин обіймались і не могли повірити, що зустрілися. Доля нас знову звела! Дуже радий, що живий-здоровий”, – також розповів про зустріч Андрій Мазур.

Під час боїв на Донеччині, розповіли Андрій та Віталій — втратили багатьох побратимів. “У мене було багато друзів до 2014 року, а після 2014 року з’явилися побратими. Це набагато сильніше, аніж друзі, тому що побратим на передовій — це навіть більше, аніж брат. Познайомились у 25-й бригаді десантно-штурмовій. Для мене він — герой. Тому що людина, у якої троє дітей… Він міг просто залишитись вдома, сказати, що я “багатодітний батько”, але хлопець пішов захищати країну”, — сказав Андрій Мазур. “Ми здружилися, тому що у нас поклик “завжди перші”, — додав Віталій Мазур.

Чоловіки вже обмінялися номерами телефонів та планують навідуватися одне до одного в гості.

Як розповідало раніше BitukMedia, ветеран Третьої ОШБр Роман Колесник з позивним “Добряк” пройшов понад 50 км Карпатами на протезі ноги. Таким чином він зібрав 1 млн грн для підрозділів своєї бригади.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі