Site icon Bituk Media

Більше не біженець: ведмедик Паддінгтон офіційно отримав британський паспорт

Паддінгтон зі своїм "паспортом". Фото - StudioCanal UK

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії видало офіційний британський паспорт ведмедику Паддінгтону, який донедавна вважався біженцем з Перу. У відомстві з гумором поставилися до прохання творців фільму допомогти з реквізитом.

Про це розповідає The Guardian.

Він був одним із найулюбленіших і найвидатніших біженців Великої Британії протягом двох третин століття. Тепер Ведмідь Паддінгтон – офіційне ім’я Паддінгтон Браун – отримав британський паспорт.

Під час роботи над фільмом “Пригоди Паддінгтона 3”, дія якого відбувається в Перу, продюсер стрічки Роб Сільва звернувся до МВС з проханням видати репліку паспорта в якості реквізиту для зйомок. Співробітники міністерства на звернення продюсера відреагували з гумором — і зробили для ведмежа справжній паспорт з фотографією та офіційною вказівкою, що Паддінгтон — ведмідь.

Той самий паспорт Паддінгтона. Фото – StudioCanal

“Ми написали в Міністерство внутрішніх справ із запитом, чи можемо отримати копію, і вони справді видали Паддінгтону офіційний паспорт — такий лише один”, — розповів Роб Сілва Radio Times.

Згідно з легендою кінофраншизи, ведмежа родом з Перу. Саме туди він вирушає у третій частині серії фільмів, щоб знайти свою тітоньку Люсі.

Через бюрократичні труднощі зйомки фільму проходили не в Перу, а в Колумбії.

Перші два фільми трилогії заробили у світовому прокаті понад $500 млн. Третя частина виходить у світовий прокат через сім років після “Пригод Паддінгтона 2” – 8 листопада 2024-го.

Ведмедик Паддінгтон – культовий для британців персонаж. Як розповідало BitukMedia, у червні 2022 року на офіційній сторінці королівської родини в YouTube з’явився ролик на честь 70-річчя правління королеви Єлизавети ІІ. За сюжетом королева запрошує ведмежа на чаювання до Букінгемського палацу. Наприкінці ролика вона дістає з сумочки улюблені ласощі ведмедика — сендвіч з мармеладом.