Вівторок, 22 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Щонайбільше 3 хвилини: в аеропорту запровадили ліміт на прощальні обійми

Важливо

У Новій Зеландії міжнародний аеропорт Данідіне обмежив тривалість прощальних обіймів у зоні висадки пасажирів до трьох хвилин. Нововведення викликало неабиякий резонанс. А фотографії знака з несподіваним обмеженням швидко завірусились у соцмережах.

Про це пише The Guardian

Генеральний директор аеропорту Деніел Де Боно зазначив, що “рішення прийняте для запобігання заторам і затримкам пасажиропотоку”. Він додав, що аеропорт прагне уникнути конфліктів, викликаних надто довгими прощаннями.

У зоні висадки встановлено знак із попередженням: “Максимальний час обіймів – 3 хвилини. Для більш ніжного прощання скористайтеся зоною парковки”. Там можна прощатися цілих 15 хвилин – це час безоплатної парковки.

Деніел Де Боно в інтерв’ю радіостанції RNZ послався на наукові дослідження, згідно з якими максимальна кількість “гормону кохання” – окситоцину – виділяється у перші 20 секунд обіймів, і цього пасажирам має бути цілком достатньо.

У соціальних мережах виникла полеміка довкола нового правила. Деякі користувачі вважають, що адміністрація не повинна диктувати, скільки часу пасажири можуть проводити в обіймах з близькими, називаючи обмеження “нелюдським”. Однак є й ті, хто вважає ідею гарною, а деякі взагалі пропонують запровадити її й в інших аеропортах країни.

Як розповідало раніше BitukMedia, департамент транспорту та громадських об’єктів Аляски придбав робота-пса Aurora для відлякування диких тварин. Таким чином хочуть уникнути авіакатастроф через птахів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі