Site icon Bituk Media

Володар усіх дворняг: встановлено рекорд з одночасного вигулювання собак (ВІДЕО)

Фото - Книга рекордів Гіннеса

Канадець Мітчелл Руді встановив новий світовий рекорд. Чоловік вигуляв на повідках одночасно 38 собак. Вони пройшли разом з Руді один кілометр. У рекордній прогулянці брали участь тварини з колишніх собачих ферм у Кореї, яким тепер шукають господарів.

Про це розповідає сайт Книги рекордів.

Мітчеллу з собаками вдалося побити попередній рекорд – 36 тварин. Спроба проводилася у місті Квесан разом з Південнокорейською службою порятунку собак KK9R. Мета була не тільки у встановленні рекорду – організатори прагнули привернути увагу до собак, які потрапили до корейських притулків.

“Всі ці собаки були врятовані загоном KK9R, а також іншими організаціями в Кореї. Деякі – з фабрик з розведення цуценят, інші – з колишніх районів заготівлі м’яса. Це чудові тварини, вони заслуговують на домівку, їм просто потрібно трохи любові”, – пояснив Мітчелл Руді, якого знають як борця за права собак Південної Кореї. За його словами, навколо цих врятованих тварин та притулків багато упереджень, вихованців не поспішають забирати в родини. Тому завдання волонтерів та рятувальників показати цих тварин якомога більшій кількості людей.

Нагадаємо, у січні цього року Південна Корея ухвалила історичний закон, що забороняє вживати собаче м’ясо і розводити собак для цього. Опитування населення демонстрували, що більшість жителів країни й так давно відмовилися від собачого м’яса та готові підтримати заборону.

Волонтери KK9R і раніше збирали по всій Кореї собак, з якими жорстоко поводилися, і просто безпритульних. Врятованим підшукували господарів в інших країнах. Здебільшого собаки переїжджали до Нью-Йорка, Бостона, Лос-Анджелеса та інших міст США. За словами зоозахисників, у себе на батьківщині ці тварини практично не мають шансів знайти домівку. Ба більше – у собак досі залишається ризик опинитися на нелегальних бійнях.

Ідея встановити рекорд Гіннеса народилась з бажання прилаштувати за короткий час якнайбільше хвостатих вихованців. І результат очевидний: на момент публікації рекорду на сайті Гіннеса вдалося віддати на адопцію 10 собак з 38.

Як розповідало раніше BitukMedia, чотирирічний пес, по кличці Бекгу, в Південній Кореї врятував від переохолодження свою господиню, 90-річну жінку з деменцією. За це його вперше в історії країни нагородили як собаку-рятувальника.