Site icon Bituk Media

Спіймав — забирай: набирають популярності лови кабанів голіруч

Фото - oddityctntral.com

Популярна мальовнича гірська локація в китайській провінції Сичуань дозволяє туристам ганятися за дикими кабанами і навіть забирати їх додому безоплатно. Але є одна умова – тварину потрібно зловити голіруч. Щоправда, і секрет тут теж є.

Про це розповідає Oddity Central.

У Китаї набирає обертів новий вид відпочинку: туристи приїжджають у гори та полюють на диких кабанів. Якщо пощастить упіймати, здобич можна буде забрати із собою. Абсолютно безоплатно.

Дармівщина дармівщиною, але полювати диких кабанів голіруч – то суцільний ризик. Дикі кабани вважаються одними з найсильніших і найнебезпечніших тварин, яких тільки можна зустріти в природі. Вони можуть важити до 300 кг та розвивати швидкість до 70 км/год. І якщо така махина несеться на людину, цьому нещасному не позаздриш. А особливо відчайдушно кабан атакуватиме суперника, якщо загнати його в кут.

Але китайським любителям полоскотати нерви байдуже до правил безпеки. Вони їдуть на околиці гори Цзюхуань в Сичуані, щоб, ризикуючи життям, спробувати зловити кабана голіруч.

Фотографії та відео мисливців, які виглядають вельми собою задоволеними, бігаючи за повнорослими кабанами і намагаючись знерухомити їх руками, стали вірусними в китайських соцмережах. Користувачі поставили під сумнів справжність цих фотографії, бо не розуміють, що може змусити людей ризикувати своїм життям в такий спосіб.

Виявилось, що цю екстремальну розвагу китайці практикують ще з 2013 року. І, що цікаво, за весь цей час не було зареєстровано жодного серйозного випадку травматизму. Організатори такого полювання пояснюють відсутність смертей і серйозних травм тим, що дикі кабани гори Цзюхуань насправді не такі вже й дикі. Вони вирощені в неволі і не мають бивнів. Отже, їхні агресивні інстинкти значною мірою пригнічені, і вони не можуть по-справжньому роздерти людину, навіть якщо захочуть. Ризик, звичайно, зберігається, але говорити про смертельну небезпеку не доводиться.

Все, що потрібно, щоб взяти участь у полюванні на кабанів, це сплатити збір за дозвіл і використовувати тільки руки. А ще свиноматки з поросятами та молоді кабанчики вагою менше 30 кг бути трофеями не можуть.

Як розповідало BitukMedia, Тіффані та Грегорі, подружжя з бельгійського регіону Валлонія, ділять дах з врятованим диким кабаном на ім’я Оскар. І так вже більше року. Кажуть, прив’язалися один до одного.