П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Космічна мода: представили дизайн скафандра для місії на Місяць – від Prada

Важливо

Будинок моди Prada у співпраці з комерційною космічною компанією Axiom Space презентували дизайн нового скафандра AxEMU. Це спорядження розробили для місії NASA Artemis III, яка має на меті повернути людей на Місяць у 2026 році. Презентація пройшла під час Міжнародного астронавтичного конгресу в Мілані (Італія) 16 жовтня.

Про це пише CNN.

Новий скафандр виготовлять з білого теплоізоляційного матеріалу. Він захищатиме астронавтів від екстремальних температур на різних ділянках Місяця та убезпечить від місячного пилу.

Попри те, що дизайн не містить логотипів, на ньому все ж можна побачити червоні акцентні лінії на передпліччях, талії? які перегукуються з визначальними рисами суббренду Prada Linea Rossa.

Костюми також мають низку інноваційних функцій – завдяки спеціальному взуттю учасники місій на Місяць зможуть перебувати у відкритому космосі на щонайменше вісім годин щоденно.

Скафандр AxEMU може використовуватись як чоловіками, так і жінками. Він забезпечує підвищену гнучкість, продуктивність та безпеку, а також спеціальні інструменти для дослідження південного полюса Місяця.

Крім того, новий одяг астрономів має покращену мобільність, порівняно з попередніми зразками, які вже використовували для подорожей на Місяць.

Під час презентації творці костюму заявили, що професійні знання Prada про виробництво текстилю та техніку шиття допомогли “подолати прірву” між функціональністю та стилем. “Це новаторське партнерство. Ми поєднуємо інженерію, науку та мистецтво”, – сказав Рассел Ралстон, виконавчий віцепрезидент Axiom Space під час пресконференції.

В Axiom повідомляють, що скафандр AxEMU знаходиться на завершальній стадії розробки. Він вже пройшов успішне випробування під тиском – це стало першим подібним випробуванням з часів програми Apollo. Найближчим часом фахівці Axiom продовжать тестування скафандра. Йдеться про підводні випробування та інтегровані тести з прототипом місяцеходу. Очікується, що скафандр вийде на етап критичного аналізу конструкції у 2025 році.

Як розповідало BitukMedia, японські косметичні гіганти POLA і ANA Holdings створили лінійку косметики для астронавтів Сosmology. Вона допоможе подолати печіння, свербіж, сухість, на які скаржаться космонавти в умовах невагомості.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі