П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рибалка впіймав найбільшого сома в історії країни

Важливо

Майстру спортивної риболовлі Якубу Вагнеру казково пощастило — він упіймав найбільшого сома, коли-небудь зареєстрованого в Чеській Республіці. Довжина рибини сягнула 2,64 м. Чоловік запевняє, що упіймав гіганта за допомогою звичайної вудки.

Про це розповідає Prague Morning.

Сом завдовжки 2,64 метри – це національний рекорд. Чудовий улов вдалося зловити у водосховищі Vranovská přehrada у Вранівській області неподалік міста Зноймо.

За словами Вагнера, боротьба за намотування масивної рибини тривала близько пів години: “Бульбашки, що піднімалися на поверхню, були такими великими”, — зазначив чоловік, помітно схвильований після улову. “Я тремчу від хвилювання. Я так довго мріяв упіймати цю рибу, а тепер вона в моїх руках”, – додав він.

Фото – Jakub Vágner

Риболов розповів, що встановити чеський рекорд приємно. Але справжню радість він відчув від усвідомлення того, що такі неймовірні особини живуть на його батьківщині, і йому не потрібно їхати до Іспанії, Італії чи Франції, щоб відшукати їх.

Після того, як сома виміряли, Вагнер вирішив відпустити його у воду, після чого. Це досягнення перевершує попередній рекорд Вагнера, встановлений у червні 2024 року. Тоді він упіймав 261-сантиметрового сома на іншій чеській водоймі.

У червні 2024 року Якуб Вагнер упіймав велетенського сома завдовжки 2,61 м і вагою 130 кг. Фото – Jakub Vágner
Фото – Jakub Vágner

Як розповідало раніше BitukMedia, сома-велетня виловив в річці По професійний італійський риболов-спортсмен Алессандро Б’янкарді. Його рибина виявилась найдовшим представником свого виду, коли-небудь спійманою і відпущеною людиною.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі