П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

10 тисяч гарбузів: культовий фільм Бертона вшанували рекордною мозаїкою (ВІДЕО)

Важливо

Британська ферма, яка є рекордсменом Книги рекордів Гіннеса за найбільшу гарбузову мозаїку, цьогоріч презентувала нову. Це данина поваги новому фільму “Бітлджус-2”. І вона теж гігантська.

Про це розповідає портал UPI.

За словами фермера Яна Нельсона з Санніфілдс поблизу Тоттона, Гемпшир, тему цьогорічної гарбузової мозаїки шляхом голосування обирали шанувальники ферми. 70 відсотків голосів здобув персонаж, якого зіграв Майкл Кітон у фільмі Тіма Бертона 1988 року та у нещодавньому сиквелі.

“У мозаїці понад 10 тисяч гарбузів і кабачків. Нам знадобилося близько 50 годин планування на папері. А зробили мозаїку за один день з 15 людьми, почали о 9:30 ранку і закінчили о 16:30”, — розповів Нельсон.

За словами фермера, всі гарбузи в мозаїці природного кольору, багато з них їстівні. “Це ті самі гарбузи, які ми виростили на полях. Відвідувачі можуть обрати собі такого, покласти у візок, купити і забрати додому”, — сказав він.

Поки не ясно, чи відбере цьогорічна мозаїка рекорд Гіннеса в тої, що була відзначена Книгою 2023 року. Тоді на фермі Санніфілдс з гарбузів зобразили Джека Скеллінгтона з “Жаху перед Різдвом”. Та мозаїка займала площу в 193 кв. метри.

Рекордну мозаїку “Жах перед Різдвом” на фермі Санніфілдс склали з кількох видів гарбузів та кабачків різних кольорів. Фото – Guinness World Records

Як розповідало раніше BitukMedia, австралієць Адам Фаркарсон зі штату Новий Південний Уельс влаштував заплив у найбільшому гарбузі, вирощеному в країні. Овоч вагою 407 кг назвали Тормунд — на честь персонажа серіалу “Гра престолів”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі