Site icon Bituk Media

Це найменший у світі кубик Рубіка. І він дійсно працює! (ВІДЕО)

Фото - TM & Spin Master Toys UK Limited

Японський виробник іграшок вирішив відсвяткувати 50-річчя кубика Рубіка. До ювілею було вирішено створити найменший у світі кубик. Він дійсно дуже дрібний, адже виконаний у масштабі 1:1000 до оригіналу.

Про це розповідає CNN.

Сама ідея створення мініатюрного кубика Рубіка виникла в японських інженерів з MegaHouse ще чотири роки тому. А процес виробництва розпочався у 2022 році. Аби зробили головоломку крихітною і функціональною водночас, пішло цілих два роки.

Виробництво кубика завширшки пів сантиметра – не велика складність для японських майстрів. Інша справа – грані, що обертаються. Довелось звернутися по допомогу до компанії, яка займається точною різкою. Там гарантували, що всі крихітні деталі працюватимуть як годиться.

Фото – megahouse.co.jp

Зрештою через два роки роботи винахідники продемонстрували результат. Це алюмінієвий кубик розміром лише 5 мм з кожного боку і вагою всього 0,33 грама. Кожна сторона дев’яти квадратів на кожній з шести сторін виробу має розмір лише 1,6 мм.

У порівнянні з оригінальною головоломкою він становить лише одну тисячну того самого кубика. А от коштує в сотні разів дорожче: на сайті компанії виріб продають за 777 777 ієн ($5,320). Цінник говорить про те, що це, швидше за все, предмет колекціонування, а не кубик, з яким гравці возяться на ходу. Очікується, що перші замовлення будуть надіслані у квітні 2025 року.

У серпні Книга рекордів Гіннеса підтвердила, що мікрокубик є найменшим у світі кубом-головоломкою з гранями, що обертається. Мініатюрна модель побила рекорд, встановлений британським дизайнером головоломок Тоні Фішером у 2016 році, коли він вразив шанувальників 5,6-міліметровою версією.

Як розповідало раніше BitukMedia, 9-річний вундеркінд Йіхенг Ван з Китаю побив рекорд за середнім часом складання куба-головоломки 3x3x3 (кубик Рубіка). Він зібрав його за 4,6 секунди.