Site icon Bituk Media

Нову мініскульптурку “Шукай!” присвятили київській перепічці

На місці, де продається один із символів Києва, знаменита сосиска у хрусткому тісті "Київська перепічка", встановили їй мініскульптурку. Фото - @andrii_prots_photography

Ювілейною 45-ю мініскульптуркою культурно-історичного проєкту “Шукай! Київ” стала легендарна київська перепічка. Її встановили поблизу однойменного кіоску на вулиці Богдана Хмельницького поряд зі станцією метро “Театральна”. Нова скульптурка – з сюрпризом.

Про це повідомила ініціатор встановлення скульптури, екскурсовод та автор проєкту “Шукай” Юлія Бевзенко в інстаграмі.

“Коли буде скульптурка перепічці?” — питання, яке мені ставили найчастіше з відкриття проєкту “Шукай!”. Я їла її, коли ще дитиною приїхала до Києва і коли вже навчалася в театральному, їла з друзями та навіть з кухарем ресторану NOMA, коли презентувала Київ. І головне — майже така сама історія пов’язує сосиску в тісті з мільйонами киян. Я вдячна „Перепічці“ за те, що цей досвід у кожного з нас був, є і буде”, – розповіла Бевзенко.

Меценатом встановлення скульптури став власник “Київської перепічки” Антон Грищенко. Це син син засновника Ігоря Грищенка, який зараз захищає Україну на передовій.

“Скульптурка — наш перший вихід у публічну площину з моменту відкриття у 1986 році, і ми раді, що це сталося саме в такому культурному проєкті, де ми виступили меценатами. Наша родина дуже любить Київ і вірить у нього. Ми бачили столицю в день набуття Незалежності, під час Революцій, порожнім у ковід, згуртованим та незламним у війну. Ми побачимо й нагодуємо тих, хто святкуватиме на Хрещатику Перемогу”, – прокоментував Антон Грищенко.

Для проєкту “Шукай” ця мініскульптура від Юрія Білявського стала ювілейною, 45-ю. Перепічка — славетна сосиска в тісті – найдавніший київський стрітфуд, що входить до всіх можливих путівників для гостей Києва.

Фото – @andrii_prots_photography

А тепер про сюрприз. Доторкніться до скульптурки, адже вона тепла, як справжня перепічка. Автори зробили її завжди теплою завдяки вбудованому нагрівнику.

Є й прикмета, пише Юлія Бевзенко. “Хто перепічки торкнеться, довголіття набереться”.

Як розповідало BitukMedia, у травні проєкт “Шукай”, який присвячено найвизначнішим пам’яткам та символам столиці, поповнився новою мініскульптуркою, що розкриває головний секрет пам’ятника княгині Ользі на Михайлівській площі.