Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Залишити не можна відпустити: грайлива бобриха зачарувала губернатора

Важливо

Губернатор штату Массачусетс, США, була зачарована грайливою бобрихою Нібі і дозволила їй уникнути виселення в дику природу. Тварина, зі свого боку, теж не прагне виходу із зони комфорту. Можливо, поки?

Про це повідомляє Associated Press.

Співробітники Newhouse Wildlife Rescue знайшли Нібі на узбіччі дороги, коли вона була ще зовсім маленькою. Тоді природоохоронці припустили, що бобреня може бути дитям бобрів, які мешкають неподалік. Вони спробували возз’єднати їх, проте дорослі особини тварини Нібі не прийняли.

Знайда залишилася жити в центрі Newhouse Wildlife Rescue у величезному вольєрі з басейном і вже невдовзі стала улюбленицею всієї команди волонтерів. От тільки коли Нібі виповнилося два роки, її особовою справою зацікавився MassWildlife – масачусетський відділ Департаменту рибальства та дикої природи. Там заявили, що рятувальники мають випустити бобриху на волю.

“Чи варто розглядати її звільнення, тоді як їй, здається, подобаються тільки люди, і вона не виглядає зацікавленою в тому, щоб жити в дикій природі та спілкуватися з представниками свого виду”, — зазначила засновниця Newhouse Wildlife Rescue. “Якщо відпустити бобриху зараз, у неї залишиться не так багато часу до зими, щоб навчитися будувати домівки та греблі, а також робити запаси”, – наголосила вона.

Фото – Newhouse Wildlife Rescue

Занепокоєні громадяни навіть створили петицію з вимогою залишити Нібі природоохоронцям. Вона зібрала 25 тисяч підписів. Зрештою, долю тварини вирішила губернатор Массачусетса. “Ніби заволоділа серцями багатьох наших жителів, і моїм теж”, — зізналася Маура Гілі і заступилася за бобриху.

У центрі порятунку диких тварин зазначили, що зазвичай бобри залишають батьківську родину у віці 2-3 років. Вони не виключають того, що за рік Нібі захоче повернутись у дику природу. Тоді, зазначають волонтери, вони їй не заважатимуть.

Бобриха залишається з людьми, поки сама не захоче піти. Фото – Newhouse Wildlife Rescue

Бобри численні по всьому Массачусетсу. Перегороджуючи річки та струмки та утворюючи неглибокі ставки, ці тварини відіграють важливу роль у створенні здорових водно-болотних угідь, які підтримують величезну різноманітність рослин, жуків і дикої природи, а також накопичують паводкову воду під час штормів.

Бобри також є найбільшими місцевими гризунами Північної Америки, вагою від 16 до 36 кг і сягаючи 2-3 футів (0,6-0,9 метра) завдовжки в дорослому віці. Дорослі особини мають дуже мало хижаків і можуть жити 20 років і більше.

Практично в усіх випадках краще залишити представників дикої природи в спокої, кажуть чиновники, щоб вони не покладалися на людей у ​​вигляді їжі та прихистку.

Як розповідало раніше BitukMedia, поліція міста Беллінгхем в американському штаті Вашингтон вимушена була взяти бобра під варту “у якості запобіжного заходу”. Тварина два дні поспіль перекривала дорожній рух.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі