П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад 2000 км на велосипеді: французький журналіст зібрав кошти для ЗСУ

Важливо

Понад 2000 км – від Львова до Брюсселя – за 25 діб проїхав на велосипеді французький журналіст Себастьян Гобер. Це був його спосіб зібрати кошти для підрозділу, в складі якого боронить Україну його товариш – французький доброволець Джонатан. Про свій благодійний велозаїзд Гобер розповідав у соцмережах.

Гобер планував подолати на велосипеді 1700 кілометрів , але через необхідність об’їжджати певні ділянки вийшло “трохи більше” – 2136 кілометрів. Натомість Себастьян встиг побували в п’яти країнах, зокрема Україні, Польщі, Німеччині, Нідерландах і Бельгії.

Фото – Sébastien Gobert/ Facebook

Дорогою він зробив дві зупинки – у Щецині (Польща) та Берліні (Німеччина). За словами іноземця, погода не підвела: дощило лише дві доби з 25.

Француз зізнався, що під час заїду випив 4 бокали пива, 3 з яких “були помилкою”, випалив 20 цигарок, зʼїв “незліченну кількість смаколиків” та зустрів “мільйон собак, які обгавкали без будь-якої причини”. А от колеса велосипеда в нього жодного разу не спускалися!

Донати Себастьяну зробили 170 людей. За час благодійного заїду журналісту вдалося зібрати 315 тис. гривень (майже 7 тисяч євро). Кошти планують передати волонтерському центру благодійного фонду “Коло”, розповіла організаторка ініціативи, українська літературознавиця Тетяна Огаркова. “Донатили і українці, і французи, і бельгійці, і інші іноземці. Усім уклінна подяка за кожну гривню та євро!” – написала вона.

Волонтери планують на зібрані гроші придбати пікап для підрозділу француза Джонатана, який служить в українському війську. Автівка буде використовуватися для переміщення вздовж фронту і, перш за все, для термінової евакуації поранених.

“Ліси Київщини, Сєвєродонецька, Бахмута, Херсона і навіть лівого берега Херсонської області… Він [Джонатан] багато чого бачив і робить ще більше, як боєць, а також як гуманіст”, – розповідав раніше Себастьян. Відомо, що Джонатан – колишній французький військовий, який долучився до лав 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго ЗСУ.

Раніше BitukMedia розповідало про 64-річного волонтера з Полтавщини Олександра Каніболоцького, який проїхав на велосипеді близько 800 км Україною. За цей час зібрав більше 1 млн грн на ЗСУ. Так пенсіонер волонтерить вже третій рік, але ця поїздка стала для нього рекордною.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі