Site icon Bituk Media

Ялиця розбрату: “напівдерево” на межі двох ділянок стало новою атракцією

Фото - Lee McLean/SWNS

В Англії дивного вигляду ялиця стала популярною туристичною пам’яткою. Йдеться про дерево, яке через сусідську суперечку було розрізане навпіл. Тепер сюди заглядають мандрівники, а саме дерево з’явилося на онлайн-картах й отримало рейтинг.

Про це розповідає Oddity Central.

Три роки тому між жителями англійського містечка Вотерторп, що у передмісті Шеффілда, спалахнув конфлікт через 25-річну ялицю. Справа в тому, що дерево росте на межі ділянки Бхарата Містрі, а половина його вічнозеленої крони нависала над під’їзною доріжкою сусідів Айрін і Грема Лі. На гілках дерева полюбили гніздитися птахи, і Лі доводилося постійно чистити від їхнього посліду свій в’їзд у гараж.

Спочатку сторони намагалися вирішити проблему полюбовно. Була пропозиція, наприклад, регулярно стригти гілки дерева або встановити сітки, які б захищали крону від птахів. На жаль, досягти компромісу не вдалося. Тоді Лі взяли справу в свої руки і запросили фахівця, який просто обрізав усі гілки, що заходять на їхню територію. Так від дерева залишилася половина.

Три роки тому ялиця виглядала так. Фото – Bharat Mistry / SWNS

Фотографії дерева, що дивно виглядає, швидко стали популярними і перетворили “напівдерево” на місцеву туристичну атракцію, в якої навіть є власні відгуки на Google Maps. Навіть через три роки щодня біля “напівдерева” зупиняються перехожі, є й ті, хто приходять спеціально задля фотографій для соцмереж.

Фото – Oddity Central.

Невідомо, чи обрізані гілки дерева більше не ростуть, чи їх регулярно підрізають, але незвичайний вигляд ялиці зберігається досі. Це ж стосується й сусідів, які розсварилися, — вони досі один з одним не розмовляють.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Італії в археологічному парку фігове дерево виросло не з того боку. Смоківниця буквально звисає з склепіння стародавньої печери.