Site icon Bituk Media

Щось від Бенксі: на аукціон виставляють розписаний бронежилет (ВІДЕО)

Фото - ALAMY 2024

Бронежилет із зображенням британського прапора продадуть на аукціоні Sotheby’s. Його стартова ціна – £200-300 тис. Справа в тому, що спорядження розмалював сам Бенксі. А у 2019 році в подібному жилеті на фестивалі “Ґластонбері” виступив хіп-хоп виконавець Stormzy.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку.

Розписаний бронежилет буде першим виставленим на аукціон предметом з колекції п’яти творів мистецтва, які Бенксі виставив у вітрині магазину в Кройдоні (Лондон) у 2019 році. Стверджувалося, що митець тоді відкрив магазин, щоб захистити авторські права на своє ім’я.

“Хто міг би подумати, що зайнятися пошиттям чоловічого одягу може бути так весело? Жилет, здатний зупинити кулі до 45 калібру. І при цьому його не можна прати у пральній машині”, — написав Бенксі у пості 2019 року.

Невловимий вуличний художник опублікував фото Stormzy в Instagram та підтвердив своє авторство. “Я зробив індивідуальний бронежилет і подумав – хто і куди міг би його одягнути? Звичайно ж, Stromzy на “Ґластонбері”, – написав художник.

Художник присвятив роботу соціальній проблематиці. Як розповідає ВВС, жилет, який має оберігати від ножових поранень, виготовлений з колишнього поліцейського одягу. Зображення прапора на жилеті є натяком на злочини із застосуванням холодної зброї у Сполученому Королівстві. Цю тему у своїх треках часто порушує і Stormzy.

“У притаманній лише Бенксі манері, він майстерно порушує складне соціальне питання лише через один свій витвір”, – розповіла глава сучасного вечірнього аукціону в Sotheby’s Емма Бейкер. “Без сумніву, цей витвір мистецтва є ще більш актуальним зараз, ніж коли жилет вперше з’явився на фестивалі в Ґластонбері — події, на якій він став символом визначального культурного моменту”, – додала Бейкер.

Перш ніж продати роботу Бенксі, її покажуть під час Frieze Festival у Лондоні. А з 3 до 9 жовтня бронежилет демонструватимуть у галереях New Bond Street Galleries.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Лондоні невідомі викрали нову роботу всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Це сталося менш ніж за годину після того, як художник в Instagram визнав своє авторство.