Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У київському закладі азійської кухні з’явилися тарілки для людей, які їдять однією рукою

Важливо

У київському ресторані Naushi, де подають японський суп рамен, з’явилися тарілки для людей, що їдять однією рукою. Їх створила українська художниця Вікторія Білявська, втіливши попередній досвід США.

Про це повідомляє NV.

Так звані one-handed plates з’явилися у США у середині ХХ ст задля допомоги ветеранам Другої світової. Пізніше такий посуд почали використовувати для людей із широким спектром станів: ампутацією, церебральним паралічем, паралічем Ерба, хворобою моторних нейронів (МН), розсіяним склерозом (РС), хворобою Паркінсона, інсультом тощо.

Особливістю такої тарілки є різна висота бортика та наявність циліндрів на дні – вони допомагають утримати їжу і спрощують її нарізання однією рукою.

PR-менеджерка закладу Naushi побачила відеоогляд посуду на YouTube-каналі Однією правою від блогера Влада Хільченка. Після того звернулася до Вікторії Білявської, аби вона виготовила такі тарілки.

“Вони звернулися до мене з проханням зробити спеціальну тарілку для людей з обмеженими можливостями. Так і народилася ця ідея”, — написала Вікторія в Instagram.

Перші тарілки вже є у закладі.

Як повідомляло BitukMedia, мешканці американського Нью-Йорка обвалили рейтинг азійського ресторана всесвітньо відомої мережі Din Tai Fung ще до того, як він почав працювати. Люди на стільки втомилися чекати його відкриття, що написали на сторінках у соцмережах гнівні відгуки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі