Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Повістка врятувала чоловіку життя – під час ВЛК у нього виявили смертельну хворобу

Важливо

36-річний комунальник Ігор зі Львова отримав повістку та прийшов до ВЛК, де у нього виявили ВІЛ. Пізніше чоловіку це врятувало життя, коли він потрапив у лікарню із хворобами легень.

Про це повідомляє Друге медичне об’єднання Львова.

Ігор працював асфальтоукладником у Львові. Він отримав повістка та прийшов обстежитися на ВЛК. Під час швидкого тесту у нього виявили ВІЛ.

Йому порекомендували приймати антиретровірусну терапію, однак Ігор від цього відмовився. Через чотири місяці він потрапив до лікарні. У чоловіка діагностували дисемінований туберкульоз і пневмоцистну пневмонію.

Лікарі кажуть, що хворі на ВІЛ дуже часто помирають від таких хвороб. Ігора медики підключили до кисневого апарату. Саме інформація про те, що чоловік хворий на ВІЛ, дозволила їм використати правильні протоколи лікування.

“Усе почалося невинно – заважав працювати вологий кашель і температура 38,5 С, дуже скоро Ігор уже потребував кисневої підтримки, бо не міг самостійно дихати”, – розповідають лікарі.

Пізніше Ігоря перевели в Центр легеневого здоров’я. Лікарі прогнозують, що легені чоловіка відновляться. Але він буде змушений пожиттєво приймати одну таблетку на день препарату антиретровірусної терапії.

Як раніше розповідало BitukMedia, американська компанія Gilead Sciences, Inc. заявила про створення вакцини від вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). Клінічні випробування підтвердили 100% ефективність ін’єкційного препарату Ленакапавір. Після його прийому жодна з кількох тисяч жінок, які брали участь у дослідженні, не заразилися ВІЛ. Ін’єкції потрібно робити двічі на рік

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі