Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятовані та просто чудові – у Києві відбудеться масштабна акція із адопції безпритульних тварин

Важливо

5 та 6 жовтня у Києві в Міжнародному виставковому центрі відбудуться масштабні дні адопції безпритульних тварин. Їх проводить Київська міська лікарня ветеринарної медицини у партнерстві із притулками столиці та області. Серед тварин, яких можна прихистити, будуть ті, що врятовані із зони бойових дій.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Захід із адопції домашніх тварин стане другим наймасштабнішим за рік. Минулого разу завдяки події домівки знайшли 130 безпритульних собак.

Про це каже заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

“На жаль, через повномасштабну війну кількість собак та котів, які залишилися без домівок, постійно зростає. Йдеться як про евакуйованих із прифронтових територій тварин, так і тих, хто опинився в притулку, бо їх власники пішли воювати”, – розповідає Прокопів.

“Окрім знайомства з тваринами, що шукають нові домівки, на заході буде благодійний ярмарок від партнерів, де кожен зможе придбати товари для своїх улюбленців. Кошти, виручені від продажу, спрямують на допомогу безпритульним тваринам. Також заплановані безкоштовні тренінги від ветеринарів і кінологів,” – розповів директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Зокрема, каже він, можна буде отримати поради експертів щодо адаптації тварин до нового місця проживання. Також експерти нададуть інформацію про аптечки для домашніх улюбленців та правила надання їм першої допомоги.

Власники тварин також зможуть зареєструвати своїх улюбленців у системі «Реєстр домашніх тварин”.

Як повідомляло BitukMedia, американці Памела Вітмен та її чоловік Боб вимушені шукати нову домівку для свого хатнього улюбленця – півня Ронні. Подружжя живе на ранчо у містечку Малібу, де також мешкають зірки Боб Ділан та Мартін Шин. І півень будить усіх о 4:30 щодня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі