Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не минуло й півстоліття – замерзлого альпініста нарешті ідентифікували

Важливо

Американські правоохоронці нарешті змогли ідентифікувати тіло замерзлого альпініста 27-річного Пола Грабба. Для цього їм знадобилося 47 років.

Про це повідомляє CNN.

Тіло невідомого замерзлого альпініста знайшли у печері холодного сніжного дня 16 січня 1977-го. Його помітили два інших альпіністи. Печера знаходиться на сході Пенсильванії поруч із мальовничим оглядовим майданчиком Пінакл. Поруч пролягає гірський трейл у гори Апалачі, а біля підніжжя розташоване містечко Олбані.

На тілі не було жодних ознак насильницької смерті. Однак особу замерзлого “чоловіка із Пінакла”, як його прозвали, не вдалося встановити ні тоді, ні навіть у 2019-му.

У 2019-му чоловіка ексгумували, оскільки зліпок його зубів виявився схожим на зліпки двох зниклих людей – із Флориди та Іллінойса. Але це знову був не він.

Проте тоді у “чоловіка із Пінакла” взяли зразок ДНК і перевірили через систему NamUs. Вона об’єднує данні про зниклих та нерозпізнаних осіб на загально національному рівні, проте пошук не приніс результатів.

Прорив у розслідуванні стався у серпні цього року. Коп із управління поліції штату Пенсильванія Ян Кек випадково знайшов картку із відбитками пальців “чоловіка із Пінакла”. Їх зробили ще під час першого розтину. Кек ввів ці дані у NamUs 12 серпня, і вже за годину експерт із ФБР знайшов, кому ці відбитки належать.

Таким чином, встановили, що “чоловік із Пінакла” – це Пол Грабб. Його особу підтвердив один із родичів, коли з ним зв’язалися правоохоронці. Родина хоче, аби його перепоховали на сімейній ділянці.

Як повідомляло BitukMedia, мешканка Нової Зеландії Еліс Коудрі знайшла на пляжі Тапуає, як їй здалося, “труп жінки без голови”. Вона викликала копів, проте криміналом у цій справі і не пахло. Хвилі винесли на берег ляльку “для дорослих” у повний зріст.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі