Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У німецьких школах українську мову вивчатимуть як іноземну

Важливо

У трьох містах німецької землі Гессен місцеві школярі вивчатимуть українську мову як другу іноземну. До пілотного проєкту залучать українських вчителів, що виїхали до Німеччини.

Про це повідомляє DW.

Спочатку українській мові навчатимуть у таких містах як  Вісбаден, Франкфурт-на-Майні та Кассель. Загалом охоплять 16 шкіл.

Першою іноземною мовою для школярів з молодших класів є англійська. Другу можна обрати самостійно.

У землі Гессен зараз працює 200 вчителів української мови. Тож частину із них і залучать до нового проєкту.

“Гессен таким чином робить важливий внесок до спільної європейської самоідентифікації і майбутньої економічної співпраці з Україною”, – зазначають у земельному міносвіти.

У інших землях, щоправда, ініціативу не підтримали. У Баварії заявили, що українські школярі зможуть обрати в німецьких школах другою іноземною українську лише якщо доведуть, що англійська чи інші європейські мови їх “переобтяжать”.

Як повідомляло BitukMedia, учні із Києва та Одеси разом із популяризатором науки із NASA Брюсом Каллоу написали дві книжки про колонізацію Марсу. Проєкт відбувся у рамках ініціативи “Україна розмовляє англійською” від ГО “Смарт освіта”. Вийшло правдоподібно, а у декого – із гумором, відзначає Каллоу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі