Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Неочікувані гості – у квартиру заселилися понад 60 кажанів

Важливо

Мешканці квартири у Луцьку полишили квартиру без нагляду на декілька днів із відкритими вікнами. Коли повернулися, побачили, що в помешканні оселилася зграя із близько 60 кажанів. Довелося викликати ДСНС.

Про це рятувальники повідомили у Facebook.

Пожежники розповідають, що господарі виявили зграю рукокрилих на сьомому поверсі у квартирі на вулиці Загородній. Подія сталася 21 серпня.

“У квартирі, що декілька днів пустувала, рукокрилі облюбували собі прихисток. Тож, рятувальники виловили кажанів (близько шістдесяти!) і випустили їх. А насамкінець зачинили усі вікна”, – йдеться у повідомленні.

В “Українському центрі реабілітації рукокрилих”, у свою чергу, говорять, що кажани кусають людей тільки задля захисту. При роботі із рукокрилими обов’язково одягати рукавички. А годувати знайдену тварину варто виключно живими комахами та зоофобусом.

Як повідомляло BitukMedia, волонтери Центру реабілітації рукокрилих у Харкові повідомили, що місцевим ветеринарам вдалося зробити кесарів розтин кажану – рудій вечірниці. Це перша подібна медична процедура в Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі