Site icon Bituk Media

“Мене наче танк переїхав” – жінка встановила карколомний рекорд зі стрижки овець (ВІДЕО)

Фото: Jim Wileman/The Guardian

Фермерка із Корнуолла 51-річна Уна Кемерон встановила світовий рекорд зі стрижки овець. Вона постригла 517 тварин за дев’ять годин. Каже, враження – просто непередавані. Хоча судячи із відео, вівцям теж не позаздриш – назвати Уну ніжною господинею важко.

Про жінку розповідає The Guardian.

Експерти порівнюють зусилля, які доклала Уна, із подоланням двох марафонів без відпочинку.

Вранці фермерка сама поділилася враженнями:

“Почуваю себе, ніби мене танк переїхав. Я виснажена. Моє тіло болить у таких місцях, про які я навіть не знала”, – розповіла Уна.

Рекорд вимагав дуже доброї фізичної підготовки і режиму протягом місяців. Тож після його встановлення Уна потішила себе винагородою – з’їла шоколадний батончик та випила пива. Протягом рекорду вона їла лише вівсяний та рисовий пудинги.

Кемерон займається стрижкою овець уже три десятиліття. Але каже, підготовка до рекорду зайняла цілий рік. Підіймалася о 5 ранку, робила кардіо. силове тренування, тренування на швидкість, а потім ішла і стригла овець протягом восьми годин.

Вівці – це великі тварини, і вони не є слухняними, пояснює складність Уна.

“Тож після 517-ї було відчуття типу – все. Я закінчилася”, – пригадує фермерка.

Попередній жіночний одиничний рекорд зі стрижки овець вона перевершила на 59 тварин.

Як повідомляло BitukMedia, британські захисники прав тварин виступили проти ідеї поселити вівцю Фіону, відому як “найсамотніша вівця країни”, у фермерський зоопарк. Йдеться про долю вівці, яка понад два роки прожила біля підніжжя скель у Шотландському нагір’ї і була нарешті врятована тільки минулої суботи.