Четвер, 12 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одна гривня ЗСУ береже – мешканці села встановили незвичаний рекорд

Важливо

У селі Нагірянка Тернопільської області встановили незвичайний рекорд – зібрали 21 897 грн. у монетах номіналом 1 гривня. Зібрані кошти передадуть на потреби оборонців України.

Про це написала очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Мешканці Нагірянки встановили рекорд України у номінації “Найбільша кількість монет номіналом 1 гривня на допомогу ЗСУ”. Його присвятили 24-річному воїну, свому односельчанину Володимиру Кляштофорському. Він загинув на Луганщині напередодні. 

Організатором збору виступив Благодійний фонд “Надійний тил громади”. До встановлення рекорду взялися усим селом. Планували спочатку наповними монетами колоритну діжечку. Але вдалося зібрати вдвічі більше, ніж планували, тож у діжку всі монети не влізли.

Вєтрова розповідає, що монети по 1 грн селяни позабирали із сільської крамниці та позбирали у себе вдома. І навіть уже під час підрахунку все ще доносили гривні. Тож рекорд доводилося перераховувати двічі.

“У селі Нагірянка Тернопільської області у касах магазинів закінчились всі монети номіналом 1 гривня. А як тільки вони десь з’являлися, то миттєво наповнювали цю діжку”, – розповідає Вєтрова.

“Процедуру підрахунку нам довелось починати двічі, бо з усіх боків ще бігли з гривнями діти – хтось затис гроші в кулачках, хтось приніс в коробочці з-під маминого крему, і навіть в пляшці від Кока-Коли, так, що ледве їх звідти витрусили”, – продовжує вона.

Тепер селяни хочуть зібрати рекордну суму монетами по 2 грн.

Як повідомляло BitukMedia, Національний банк України 25 червня ввів у обіг нову обігову пам’ятну монету “Медичні сили Збройних Сил України”. Новинка продовжує серію “Збройні Сили України” та присвячена самовідданій праці військових медиків. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких  пам’ятних монет.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі