Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збирала 40 років: унікальну колекцію нічних горщиків не змогли продати на аукціоні

Важливо

Можливо, найбільшу в Європі колекцію нічних горщиків виставила на аукціон пенсіонерка з Англії Мері Джейкобс. За 40 років жінці вдалося зібрати 163 експонати. Щоправда, покупець так і не знайшовся, а в колекціонерки свої причини позбутись раритетів.

Про це розповідає видання Suffolk News.

Незважаючи на невдачу на аукціоні Batemans, 77-річна Мері Джейкобс все ще сподівається знайти нових господарів для своєї великої колекції. Зізнається, що в її будинку мало місця для зберігання такої кількості нічних горщиків. “У мене була шафа для їх зберігання в спальні, але я стаю старшою, і мені потрібно звільнити місце”, – зазначила жінка.

Улюблена модель пенсіонерки — та, що з синьо-білим візерунком. Фото – Batemans
Фото – Batemans

Ще на початку липня Джейкобс розповіла виданню The Sun, що перший горщик придбала за безцінь. То був 1984 рік. “Колись я допомагала під час розпродажів у залі Армії порятунку в Ньюмаркеті. Я побачила, як принесли підліжне судно і купила його за 50 пенсів, і це стало початком, я просто хотіла зібрати щось інакше”.

“З цього моменту все пішло як по маслу, і я почала відвідувати все більше місць [аукціонів та благодійних магазинів], щоб поповнювати свою колекцію”, – поділилася Мері.

Мері Джейкобс зі своєю колекцією нічних горщиків.

Вона також додала, що всі ці роки вела каталог, в якому занотовувала, де вона придбала кожен предмет та за яку ціну. “Більшість людей думає, що вони всі виглядають однаково, але насправді вони різного розміру, кольору та форми. Вони дуже різні”, — вважає Джейкобс. При цьому абсолютно кожен колекційний нічний горщик, за її словами, “чистий, вимитий та у фантастичному стані”.

За словами колекціонерки, в неї немає улюбленого горщика, хоча зізналася, що любить той, що із синьо-білим візерунком. Щодо найрідкісніших в її зібранні, то це моделі з найбільш дивними формами.

Джейкобс вважає, що може похвалитися найбільшою в Європі колекцією таких предметів. Представник аукціонного дому Batemans Стівен Дрейк з нею погодився, зазначивши, що “ніколи ще не бачив такої великої колекції горщиків”. “Дивовижно, що Мері знайшла час, щоб зібрати її”, – підкреслив він.

Як розповідало раніше BitukMedia, пара 75 років збирала колекцію ляльок і продала її з торгів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі