Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рятувальник пробіг 2,5 км серед вогняного пекла, щоб врятувати цуценят

Важливо

Американський рятувальник Тревор Скаґґс врятував із вогняної пастки цуценят ротвейлера та їхніх батьків. Чоловік пробіг близько 2,5 км в охопленому вогнем поселенні округу Б’ютт у штаті Каліфорнія. Населений пункт опинився у вогні через масивну лісову пожежу, яку спровокував зловмисник.

Про це повідомляє ВВС.

Пожежі у Каліфорнії почалися минулого тижня. Винуватцем, як вважають, є 42-річний Ронні Стаут. Він спихнув палаючий автомобіль у яр, що призвело до займання рослинності. Пожежа охопила близько 150 га.

Вогонь пошкодив 109 будівель, 8 тис. мешканцям довелося евакуюватися. На щастя, ніхто не постраждав та не загинув під час пожежі.

У понеділок 29 липня Ронні Стаут постав перед судом. Суддя відмовив у праві на заставу.

Через те, що лісові пожежі перекинулися на будівлі, одному мешканцю округу Б’ютт довелося покинути пару своїх ротвейлерів та їхніх чотирьох цуценят та рятуватися самому. Сталося це у минулу середу. Чоловік не зміг забрати тварин, оскільки його вантажівка зламалася.

На порятунок собак прийшов співробітник команди рятувальників офісу шерифа Тревор Скаґґс. Він вирушив у місію у суботу. Спочатку підлетів ближче на вертольоті, а потім побіг пішки серед вогню і подолав 2,5 км.

Знайшовши собак, він напоїв їх та нагодував протеїновими батончиками. На щастя усі були живі, але втомлені і дуже спраглі. Потім він відвів батьків-ротвейлерів та їхню малечу до свого гелікоптера.

Зараз тваринами опікується зооволонтерська організація North Valley Animal Disaster Group. Загалом же із зони пожеж евакуювали 60 великих тварин, таких як корова, та 80 дрібних, в основму домашніх улюбленців.

Як повідомляло BitukMedia, у ветеринарній клініці Кропивницького проходить реабілітацію пес Моцарт. Він є першим собакою в Україні, кому встановили два імпланти. Вони замінили псу передню та задню лапи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі