Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Спортсмен погодився лишитися без частини пальця заради участі в Олімпійських іграх

Важливо

30-річний австралійський хокеїст Метт Доусон отримав удар клюшкою по пальцю правої руки під час тренування – наслідком став серйозний перелом. Лікарі запропонували йому пропустити Олімпіаду у Франції, аби травма загоїлася. Проте спортсмен попросив, щоб йому ампутували частину пальця.

Про це повідомляє Sky News.

Під час тренування партнер по команді ударив Метта по пальцю та майже відбив йому пучку від безіменного пальця. Вона висіла на волосині, як і можливість участі хокеїста в Олімпіаді. Сталося це два тижні тому.

Лікарі пояснили, що пучку можна врятувати, пришити назад, але заживатиме травма півроку. Проте можна було просто видалити частину пальця – така рана загоїлась би швидше.

Метт обрав другий варіант. Лікарі ампутували йому близько 2,5 см пальця – трохи нижче суглоба під пучкою.

Чоловік розповідає, що порадився із дружиною, і та закликала його від “поспішних” висновків. Проте рішення треба було приймати швидко.

Зараз Метт у Парижі і готується виступати за австралійську команду “Кукабурри”.

Як раніше повідомляло BitukMedia, американець з Лонг-Айленда отримав компенсацію у розмірі 1,9 млн доларів за травму, отриману через функцію плавного закриття дверей в його автомобілі BMW X5. У 2016 році чоловіку відірвало частину великого пальця.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі