Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“сPETSпризначенці”: бойові коти Мавік та Лео “служать” з прикордонниками (ВІДЕО)

Важливо

Бійці-прикордонники Карпатського загону повернулися з ротацій з новими чотирилапими улюбленцями – чорним котом Мавіком і рябим Лео. У ДПСУ пухнастиків назвали “прикордонними сPETSпризначенцями”.

“Чорний кіт Мавік прибув на Львівщину з Харківщини. У 2023 році прикордонники знайшли налякане кошеня, виходили його і забрали з собою”, – розповідають прикордонники.

Мавік вже другий рік їздить із військовими на передову, а під час ротацій живе у підрозділі. Кіт відповідає за відсутність мишей у бліндажі. А за час проживання з військовими навіть навчився давати лапу за командою. “Він спокійний. Народився на сході під час обстрілів – бойовий кіт”, – розповідає військовий з позивним “Рай”.

Рябого кота Лео з Львівщини прикордоннику з позивним “Кабан” подарувала теща. Цей кіт також їздить на передову та попереджає військових про обстріли своєю поведінкою – ховається або дереться на дерево. “Мама моєї жінки дала мені кота. У них було двоє: білий і оцей. Він спритніший та енергійніший, тому я взяв його. Коли були обстріли, він одразу вилазив на дерево або ховався за мною. Спав зі мною разом, на ліжку в підвалі”, – пригадує “Кабан”.

Якось військовий подумав, що його Лео втік до лісу. Але історія закінчилася хепі-ендом: за три години “хвостик” повернувся. “Домашні улюбленці стають віддушиною для бійців на фронті, допомагають триматися і дарують втіху”, – кажуть у ДПСУ.

Як розповідало раніше BitukMedia, прикордонники на Харківщині врятували кота, якого покинули господарі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі