Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Полярники “Вернадського” охолодили українців (ВІДЕО)

Важливо

Поки Україна в очікуванні повернення літньої спеки, поблизу української антарктичної станції “Академік Вернадський” у розпалі зима. Полярники Національного антарктичного наукового центру поділилися відео погоди на острові Галіндез.

“Тож залишаємо це відео в стрічці, щоб за потреби ви могли ним трохи “охолодитися”, – написали зимівники.

Як зазначають працівники станції, “Вернадський” знаходиться в морській частині західного узбережжя континенту, тому зимові низькі температури тут не сягають екстремально низького рівня. Цьогоріч тамтешні метеорологи лише декілька разів фіксували мороз нижче -10℃.

Така погода не є типовою для цього регіону – відносно теплу температуру там пояснюють впливом глобального потепління.

Водночас, за словами полярників, висока вологість повітря поблизу наукового центру посилює відчуття холодної температури. Цьому також сприяють сильні вітри, які можна почути на тому ж відео, а також постійні опади.

“Вийшовши на вулицю з “Вернадського”, можна добряче “охолодитися” та збадьоритися”, – жартують працівники наукового центру.

Як розповідало раніше BitukMedia, до української антарктичної станції “Академік Вернадський” завітали субантарктичні пінгвіни, яких ще називають віслюковими або дженту. Полярники здивовані таким “гостям”, адже зазвичай взимку птахи покидають острів Галіндез.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі