Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дайвер знайшов скарби на десятки тисяч доларів на місці історичної аварії корабля (ВІДЕО)

Важливо

Дайвер знайшов біля берегів Флориди (США) скарби вартістю понад 100 тис. доларів. Цінності лежали на місці аварії корабля іспанського флоту. Йдеться про дві сотні стародавніх срібних монет.

Про це повідомляє GBN.

33-річний водолаз-рятувальник Грант Гітшлаг змалку мріяв знайти скарб. Зі своєю командою він виявив затонулий іспанський “флот скарбів” — йдеться про 11 кораблів імперії. Вони пішли на дно 1715 року, коли перевозили срібло з Америки до Європи. Під час аварії флотилії загинуло понад тисячу людей. Ця втрата стала ударом для Іспанії: після багаторічної війни країна була мало не банкрутом і гостро потребувала коштів.

За даними сайту оцінки антикварних монет CoinQuest, на сьогодні вартість кожної монети варіюється в залежності від номіналу, ступеня збереження та наявності дати і може становити від 60 до 650 доларів. Таким чином, загальна вартість знайденого скарбу – а це дві сотні срібних монет – оцінюється від 12 тис. до 130 тис. доларів. Імовірно, вони були викарбувані в Мехіко між 1700 та 1715 роками.

У своїй заяві компанія повідомила, що більшість монет були вищого номіналу — чотири та вісім реалів. При цьому Гітшлаг підкреслив, що вони ще не були належним чином оцінені і лише деякі з них будуть продані. Частина потрапить у Музей Флориди, частина дістанеться компанії-замовнику, і частину забере команда дайверів.

Гітшлаг підписав контракт із капітаном, який займається пошуком затонулих цінностей, у 2014 році. Дайвер та його команда працювали за субпідрядом з компанією 1715 Fleet Queens Jewels LLC. Фірма має ексклюзивні права на пошук затонулих суден.

Як розповідало раніше BitukMedia, мешканка чеського міста Кутна Гора, ім’я якої не називають, знайшла 2150 срібних середньовічних монет під час прогулянки. Історики кажуть, що така знахідка трапляється раз на делятиліття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі