Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Краще не кажіть “сніданок”: коргі Еовін навчилась мови жестів, спостерігаючи за господарями (ВІДЕО)

Важливо

9-річна коргі на ім’я Еовін прославилась у соцмережах: собака не тільки знає команди англійською мовою, вона розуміє й американську мову жестів (ASL).

Про це повідомляє ABC News.

Дерек Кассезе, він же тіктокер The Singing D, та його дружина Емілі, яка слабо чує, спілкуються мовою жестів. За словами блогера, коргі спостерігала за господарями та досить швидко почала розуміти окремі слова.

Це почалося шість років тому, коли Дерек та Емілі почали свої стосунки на відстані. Під час першого візиту Еовін майже одразу зрозуміла, що Емілі глуха. Чоловік помітив, що Еовін стукає по краю ліжка замість того, щоб гавкати, коли хоче розбудити Емілі. До слова, так вона робить і сьогодні. Через кілька місяців, коли закохані з’їхалися, вони почали спілкуватися жестовою мовою весь час.

Відомі як розумні собаки, коргі іноді бувають надто розумні для своєї користі, порушуючи правила заради своєї вигоди. І Еовін зробила саме це, коли почала розуміти знаки ASL.

Вона вивчила знаки своїх улюблених слів: “сніданок”, “вечеря”, “м’ячик”, “печиво” тощо. Коли Еовін помічає знак одного з цих слів, почне гавкати. Кассезе розповідає, що вони з дружиною обидва вважають це чудовим і крутим, однак це також засмучує, оскільки тепер вони повинні бути обережними, щоб не впустити в розмову жодного слова, яке знає Еовін.

Але не кожне слово викликає позитивну реакцію тварини. За словами Кассезе, якимось чином Едвін навчилася розрізняти слово “зазнати невдачі” і починає обурено гавкати, коли зауважує, що вони використовують це слово у розмові. Це сталося навіть під час їхніх весільних присяг. Коли вони обіцяли підтримувати один одного у життєвих успіхах та невдачах, Еовін щиро висловила свою думку.

А ще Еовін ненавидить слово “купатися”. Як звичайна собака, вона тікає, коли в будинку “звучить” це заборонене слово.

Ролики з коргі в TikTok набирають сотні тисяч і мільйони переглядів, а найпопулярніше відео в акаунті The Singing D набрало понад 30 млн переглядів.

І хоча Дерек називає здатність своєї коргі розуміти жести проблемою, деякі підписники його соцмереж вважають, що “це чудова проблема”.

Як розповідало раніше BitukMedia, у мережі завірусилося відео, де пудель катається на чотириколісному велосипеді. Господарю знадобився рік, щоб навчити вихованця цьому трюку. Однак деякі користувачі звинувачують його у “жорстокості до тварини”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі