Site icon Bituk Media

Художник із Донеччини створює найбільшу у світі картину (ВІДЕО)

У луцькому Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків художник Петро Антип завершує найбільшу картину у світі. Вона має назву “Космогонія”. Митець із Горлівки на Донеччині почав писати полотно площею 2 тис. кв. м. ще у 2022-му.

Відео про митця опублікувало ШоТам.

У 2022-му Антип розповідав, що ідею йому запропонував фундатор музею Корсаків Віктор Корсак.

“Він мені зателефонував. Сказав, що така є ідея: в світі один англійський художник намалював картину, розміром 1500 кв.м. Давай ми намалюємо 2000 кв. м? А я говорю: «Давай»!”, – пригадував тоді художник.

“Я відразу сказав, що треба зробити Чумацький шлях.  Тому, що це народження, це космос, це місія людини, куди вона йде. Віктор його назвав «Космогонія», бо у нас так думки збігаються. В принципі, там буде 200 метрів — чумацький шлях і буде розповідь про міфи, які були на нашій землі: африканські, японські, європейські, українські. Там будуть не тільки міфи, а знаки і символи”, – розповідав Антип.

Про те, що він почав завершальну частину роботи на картиною, стало відомо у лютому цього року. Фрагмент має назву “Майбутнє” та покаже погляд Антипа і Корсака на те, що чекає людство у найближчі роки.

“Космогонія” об’єднує в собі різні стилі – живопис, графіку, скульптуру та перформанс.

Картина має усі шанси потрапити до Книги рекордів Гіннеса. Побачити, як відбувається процес, може кожен охочий.

Як повідомляло BitukMedia, однорічного хлопчика із Гани на ім’я Ейс-Ліам Нана Сем Анкра визнали наймолодшим художником світу серед чоловіків. Мама каже, що роботи сина нагадують їй твори Джексона Поллока.