Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хоку та Водохреще – у Японії пройде виставка на підтримку України

Важливо

Із 26 по 28 липня у мистецькому просторі  Yokohama Kohoku Gallery & Space Yahei у японському місті Йокагама відбудеться виставка на підтримку України. На ній представлять фотографії та художню кераміку української професорки Галини Шевцової та живопис і роботи з бамбука Мінору Судзумура.

Про це посольство України в Японії повідомило у Facebook.

Галина Шевцова – професорка Київського національного університету будівництва і архітектури, вона є істориком архітектури. Зараз перебуває в Японії як запрошений дослідник Токійського університету.

На виставці вона представить фото, присвячені старовинним українським церквам та нинішньому відзначанню фольклорних святах. А також покаже власні вироби із кераміки.

Крім того, у рамках виставки Шевцова проведе лекцію-презентацію “Подібності між старовинною архітектурою і традиціями України та Японі”.

Також на виставці будуть виставлені поетичні твори Наталії Медведєвої (хайку), Кенсаку Умеда (вільні вірші) і Шіко Мочідзукі (хайку) та пройдуть численні дискусії.

Як повідомляло BitukMedia, пейзаж “Тут спокій поселивсь” українського художника Івана Марчука продали за €76,2 тис. ($81,4 тис.) на аукціоні сучасного мистецтва Sothebyʼs в Лондоні. Йдеться про полотно 1982 року з приватної американської колекції.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі