Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Народився в Америці і залишиться в Америці”: скелет стегозавра продали з торгів за $44 млн (ВІДЕО)

Важливо

На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продали цілий скелет стегозавра на прізвисько Апекс. Його останки стали найціннішими копалинами з коли-небудь проданих — лот пішов з молотка за $44,6 млн.

Про це повідомляється на сторінці аукціонного будинку в соцмережі X.

Представники Sotheby’s назвали Апекса “найкращим екземпляром стегозавра з будь-коли знайдених”, його вік становить 161 млн років.

Спочатку аукціонний будинок оцінив вартість лоту в $4–6 млн. Фінальна ціна перевершила попередню оцінку у понад 11 разів, а також побила попередній рекорд аукціону для скам’янілостей динозаврів. До цього найдорожчими вважалися останки тиранозавра на прізвисько Стен, вони були продані на аукціоні в 2020 році за $31,8 млн.

BBC пише, що Апекса придбав анонімний покупець. Натомість The Wall Street Journal розкрила його ім’я: за інформацією видання, це 55-річний засновник та генеральний директор американського хедж-фонду Citadel Кеннет Гріффін. Він пообіцяв передати стегозавра в оренду одному з музеїв США, заявивши, що “Апекс народився в Америці і залишиться в Америці”.

Останки стегозавра було знайдено у штаті Колорадо у 2022 році. Апекс сягає 3,4 м заввишки та 8,2 м завдовжки – від носа до хвоста. Його розміри на 30% більші за розміри Софі, який вважався раніше цілісним екземпляром стегозавра з Лондонського музею природної історії.

Як розповідало раніше BitukMedia, американець Джейсон Купер під час прогулянки на свій 45-й День народження знайшов на 70% цілий скелет стегозавра. Чоловік має у власності ділянку “формації Моррісона”, що багата на викопні рештки. Але такого подарунка долі не очікував.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі