Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безкоштовна кава та квитки в музеї: європейська столиця заохочуватиме екологічно відповідальних туристів

Важливо

Копенгаген заохочуватиме екологічно відповідальних туристів кавою та квитками в музеї. А великий фуд-корт у центрі столиці Данії пропонуватиме безкоштовні страви тим, хто допомагає зі прибиранням території. Організатори ініціативи наголошують, що головну нагороду за такі дії отримає все місто.

Про це розповідає Euronews.

“Подорожі сьогодні не екологічні. Люди переміщаються з одного місця до іншого, і це залишає негативний слід. Ще один негативний слід залишає ваше споживання, поки ви знаходитесь у пункті призначення. Тому маємо велике завдання — створити екологічний туризм і прискорити “зелений” перехід. CopenPay – це маленький крок у цьому напрямі”, – пояснив ініціативу Міккель Аре-Хансен, директор Wonderful Copenhagen.

Бонуси належать тим, хто не використовує особисті машини та таксі, а надає перевагу громадському транспорту або велосипедам — або просто п’є воду з вуличних фонтанчиків, а не пластикових пляшок.

Як розповідає Euronews, організатори вважають, що схема працюватиме на основі довіри, яка, як вони стверджують, глибоко вкоренилася у данській культурі.

В якості доказу своєї екологічності туристи можуть просто надати фотографії своїх велосипедів або квитки на громадський транспорт – цього досить, щоб отримати винагороду.

Загалом у програмі беруть участь понад 20 організацій – від ресторанів та музеїв до пунктів прокату човнів.

Копенгаген – один з найпопулярніших напрямів в Європі. Торік данську столицю відвідали з ночівлею понад 12 млн людей.

Як розповідало раніше BitukMedia, компанія Lego та Європейське космічне агентство виготовили незвичайні кубики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі